söndag 15 juli 2012

Ett enat Europa - Till vilket pris?

Hej vänner,
Den här bloggen är inte som mina vanliga bloggar, detta är en protest mot naivitet, ren dumhet, och oönskad klåfingrighet. Efter att lyssnat på Nigel Farage, (scrolla till klippet i bloggposten "What´s The Ugliest Part of Your Body?..."), blev jag nyfiken och försökte bilda mig en uppfattning om vad han pratade om.
- Herman Van Rompuy? - José Manuel Barroso? - Hur förvaltar EU våra pengar? - Hur arbetar man? - Och framför allt, hur går det?
- De blir några frågor, och de ena leder till det andra, speciellt om det berör. - Och detta berör alla, framförallt de som vill ta ansvar för barn, barnbarn, och framtida samhälle...How the EU Budget is a waste of taxpayers money.
De viktigaste först, vad gör EU med pengarna. Den här kvinnan har suttit som chefsrevisor i högre ställning, om inte hon vet så vet ingen.


- EU skall ta över nationella finans och utrikesminesterier, militär, polis och sköta skatteindrivning för alla EU-stater, är DU bekväm med det?

Efter att lyssnat till Marta Andreasen berätta vad hon sett i frågan "vad gör EU med pengarna" vandrar mina tankar i följande riktning.
Svensk Lag:
Bokföringsbrott ->>
Mutbrott ->>Herman Van Rompuy


Högste EU-chefen vid en cermoni när Cypern tog över ordförandeskapet. Om sex månader är de ny cermoni, nya kostnader, och så rullar de på samtidigt som EU-medborgare svälter och t.o.m. begår självmord ->>


José Manuel Barroso


Näst högste inom EU - "Kung Barosso" anländer i limosin med blåljus, poliseskort i släptåg, livvakter och röda mattan, rubbet. Fattas bara kronan, den har han i fickan, - Din krona.


1.45 in i klippet och framåt säger allt


Att ena Europa under de här förutsättningarna går inte. Det här är bara kapitalförstöring. Dessutom riskerar det att öka politiska spänningar ->>, tvärt emot vad som var tänkt.


Guy Verhofstadt EU federalist attacks Britain...


Sunda åsikter och argument eller? Om de inte kan sköta det de redan har, så varför ge dom mer att sköta, de kan bara gå på ett sätt.


Är EU på väg att bli Europas förenta stater?


Marita Ulvskog svarar, men hon bortser från faktumet att lilla Sverige inte har mycket att säga till om i EU. Sveriges,(20 av 750), EU-parlamentariker ->>


Är detta den vettigaste rösten i EU-parlamentet?
EU - Från idé till dagens verklighetSedan 1 jan. -07 består EU av 27 nationer ->>
"Den 9 maj 1950 lade Schuman fram ett förslag, Schumandeklarationen, där han bland annat hävdade att ”världsfreden kan inte upprätthållas utan konstruktiva insatser mot hotande faror” och att ett enat Europa var en nödvändighet för att undvika nya krig."

Årlig EU-budget uppgår till runt 110 Miljarder Euro = 670 Mdr. Euro, (2007 t.o.m 2012 gör 6 år á drygt 110). Såhär långt har medlemsnationerna enbart fått fler regler/byråkrati och underskott i nationella budgetar. I Sverige sparas flitigt inom sjuk, äldrevård, skola och sociala skyddsnät, men inte inom politisk utbyggnad och EU-propaganda. Det leder till missnöje och när folk inte längre har arbete så de kan tjäna pengar till mat och bostad blir situationen farlig och hotar sammhällsstrukturen. Grekland är redan där, och Italien, Spanien och Portugal är inte långt efter.

Främlingsfientlighet, politiska spänningar, och i ett humant samhälle icke önskvärda politiska falanger ökar. Detta är de beståndsdelar som i förlängningen normalt leder till krig. Är vi villiga att betala det priset för ett enat Europa? Är vi villiga att ens ta risken? - Jag är det inte.

Om du har en åsikt i frågan JA/NEJ till EU bör du kontakta dina politiker och framföra DIN åsikt, har du ingen åsikt bör du snarast informera dig och sedan kontakta dina politiker, de behöver din åsikt i denna viktiga fråga.
- Dom är där för oss, - Inte tvärt om!

Socialdemokraterna ->>
Moderaterna ->>
Miljöpartiet ->>
Folkpartiet ->>
Centerpartiet ->>
Sverigedemokraterna ->>
Vänsterpartiet ->>
Kristdemokraterna ->>Min ståndpunkt
Som ni säkert förstår tycker jag Sverige skall lämna EU och återgå till samma självbestämmande som Norge, Island m.fl. länder. Det kommer förmodligen att bli lite motigt i början, men jag är villig att ta det. Folk har redan fått sätta livet till för EU/EMU-gemenskapen, och har därmed förverkat sin rätt att fortsätta enligt de idéer hela projektet vilar på. Jag fruktar att om EU/EMU får fortsätta utveckla drömmen om ett enat Europa, slutar det i något fruktansvärt. Min far stred i 2:a världskriget, - Hans minnen förföljde honom hela livet. Jag vill inte att min son skall behöva riskera att upprepa den erfarenheten.

Om du tycker som jag kan du maila denna bloggens adress till din/dina politiker och skriva:
"Jag tycker som noonne" - Stoppa Sveriges deltagande i EU nu, och återgå till det vi tidigare hade. Individers liv går före en nu 60 år gammal idé, världen har utvecklats, det är dags att vi utvecklar ideér därefter.

PS/ Maila gärna bloggen till vänner och bekanta, vi behöver väcka debatten om EU´s existensberättigande även i Sverige innan det är för sent. /DS

Med hopp om en värld i fred och samförstånd...
noonne

1 kommentar:

 1. Även denna blogpost är flyttad från min andra blogg. Där fanns 7 kommentarer så jag saxar in vad jag anser vara läs/tänkvärt bland kommentarer därifrån. De övriga var mer av "gillakaraktär".

  "Bra att du lägger möda och stort engagemang på detta!

  Min rädsla är att den allmänna omedvetenheten gör att vi blir överkörda och de flesta som har medvetenhet svär i tysthet.
  Förvånansvärt många svenskar tycker att vi ska skaffa euro med argumentet "det är ju bra, så slipper vi att växla valuta när vi reser utomlands"...

  Politiker tror jag ser EU som en ytterliggare karriärmöjlighet där jobbmarknaden och lönen för mediokra politiker ökar exponentiellt.

  Vad var det för fel på EGs fyra byggstenar och friheter på varor, kapital, tjänster och personer?
  Detta var och är en fantastisk bra idé.
  Administrationen skulle stannat vid att utvecklat ett gemensamt regelverk där man standardiserade och normerade för att underlätta de fyra friheterna mellan länderna (t.ex. export av varor enl. samma standarder).

  Just nu är det en hönsgård där EU måste ta hänsyn till varje lands åsikt varav EU aldrig kan komma till skott. Det enda sättet för EU att kunna verka funktionellt är att försöka likrikta samtliga länder genom gemensamma lagar och finanser. Detta innebär att EU skapar en superstat och kanske är första steget att utse en gemensam finansminister.
  Jag förstår syftet och argumentet men de bygger på ett enda stort misstag. Det är istället missstaget som ska elimineras och mistaget heter EURO.

  EU kritikerna anser jag inte får tillräckligt med mainstream-medialt utrymme delvis kan detta bero på att en del är smått galna och allt för populistiska i sin framtoning. Bra nyansering med Andreason. Tyvärr hittar du oftast EU-kritiska åsikter spridda via youtube eller internet media.

  En rent konspiratorisk men ändå intressant tanke (jag tar på min foliehatt) är hur mycket EU-medel läggs på media och mediala projekt och även hur mycket annonserar EU?
  D.v.s. kontrollerar EU i viss mån media, eftersom man biter ju inte handen som föder?

  Om ingen av oss kan förändra då får vi göra det vi gör bäst. Spekulera och berika oss på EU politikernas obeslutsamhet och inkompetens medans EURO går i sönder. Just nu ser vi ju EUR/USD under 1.2 = fritt fall...

  Högaktningsfullt Intra Trader"

  SvaraRadera